Home Singles WOUT – Lullaby (Eigen Beheer)

WOUT – Lullaby (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Vorige maand bracht Wout Vantieghem, alias Wout, zijn knappe debuutsingle It’s Not Time uit. Een fijn indiepopnummer waar we iets van de feelgood sound van The Kooks in hoorden. We moesten ook wat aan Mooneye denken, omdat Vantieghems stem veel wegheeft van die van Michiel Libberecht. Het is dan ook niet te verwonderen dat hij zijn muziek zelf labelt als: fijne meezingpop met een licht Mooneye-timbre.

(c) Wout

In Wouts tweede single is het niet echt meer meezingpop dat de klok slaagt. Lullaby is een gevoelige singer-songwriter song die we wat kunnen vergelijken met een intieme Jeff Buckley. Vantieghem begeleidt zichzelf enkel op gitaar, meer instrumenten heeft dit nummer ook niet nodig. De puurheid van stem en gitaar primeert hier.

De debuutsingle van Wout was onmiddellijk een schot in de roos maar met Lullaby kan de man ons ook raken. Singer-songwriters genoeg in deze wereld die met hun gitaar liedjes brengen, het is echter een kunst om te kunnen raken. Vantieghem kan dat zeker, dat bewijst hij met dit mooi intiem pareltje.

FACEBOOK

SPOTIFY

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More