Home Singles DISHWASHER – Turntable Games (Eigen Beheer)

DISHWASHER – Turntable Games (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Een paar weken nadat we hun eerste single Alarm met veel plezier ons trommelvlies lieten passeren is het Gentse trio Dishwasher er al met de opvolger Turntable Games. Opnieuw gaat het nummer gepaard met een live opgenomen videoclip van FARRM.

Werend Van Den Bossche voert in het eerste en het laatste deel van deze single, zoals in Alarm, het hoge woord op de sax. Zonder al teveel effecten deze keer en dat vinden we eigenlijk niet zo erg. De held van Turntable Games is voor ons evenwel Louise van den Heuvel. Opnieuw mag ze het middenstuk voor haar rekening namen. Deze keer doet ze dat met een bijzonder melodieuze bassolo die eigenlijk geen bas- maar een gitaarsolo is. Ze is natuurlijk niet de eerste die de bas weghaalt uit de hoek van de ritmesectie maar ze doet dat met zoveel gevoel en nuance dat een mens er zowaar emotioneel van zou worden.

Gelukkig is er nog Arno Bogaerts die de touwtjes stevig in handen houdt zodat overdreven gesnotter godzijdank achterwege blijft. Een kleine shout-out ook naar de platenspeler die heel het nummer lang voor het geluid van kabbelende steentjes op een strand zorgt.

Alweer een ijzersterk nummer dus van een band die bij ons best al wat punten gescoord heeft!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More