Home Singles STR4TA – Rhythm In Your Mind (Brownswood Recordings/NEWS)

STR4TA – Rhythm In Your Mind (Brownswood Recordings/NEWS)

by Bart Verlent

Gilles Peterson is al jaren een toonaangevende dj op de BBC gespecialiseerd in acid jaz, hiphop, soul en breakbeat. Peterson was de oprichter van het legendarische acid jazz labels Talkin’ Loud en Acid Jazz Records. Ondertussen richtte hij ook het Bronswood Recordings op en daarop bracht hij net de eerste single van STR4TA uit.

(c) STR4TA

STR4TA is een project van Peterson en Jean-Paul Maunick (gitarist en oprichter van acid jazz iconen Incognito) waarmee het duo een ode wilt brengen aan de Britfunk sound van de jaren 80. Ze willen teruggaan naar het geluid van bands zoals Atmosfear, Hi-Tension, Light Of The World en Freeez (Mauninck maakte deel uit van de twee laatstgenoemde bands).

Op 19 februari verschijnt het debuut Aspects waarop ook Incognito leden Francis Hylton en Matt Cooper meespelen. Het is dan ook niet te verwonderen dat Rhythm In Your Mind klinkt als een nummer van Incognito. Lekkere, aanstekelijke, dansbare acid jazz waar je echt niet op kan stilzitten.

Vorig jaar kregen we al de grote terugkeer van The Brand New Heavies en nu dus een nieuwe versie van Incognito met STR4TA. Tijd voor een acid jazz revival? Hopelijk krijgen onze eigen Wizards Of Ooze ook terug zin om samen iets op te nemen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More