Home Singles STOOMBOOT – Als God Bestaat

STOOMBOOT – Als God Bestaat

by Felix Sandon

Als God bestaat, en ze kijkt naar beneden, wat denkt ze dan? Stoomboot vraagt het zich af in zijn nieuwe single. God is een vrouw, dat staat vast, maar veel meer lijken we niet over haar te weten.

Na een rustig begin neemt Stoomboot ons op sleeptouw met zijn honingzoete parlandostem, over een heuse epische climax met hardere gitaren tot een sereen einde. En natuurlijk zijn er Stoomboots gepatenteerde, dromerige filosofieën, zoals “Als God bestaat, hoop ik dat ze niet op Twitter zit.” Zo had de tekst er nog wel meer mogen bevatten.

Vorig jaar bracht Stoomboot nog Nederlandstalige jazz met het fantastische Zandland, nu is hij er weer ‘gewoon’ als zichzelf. Als God Bestaat is de eerste single van zijn nieuwe plaat Omdat We Naar De Zee Stromen. Die zal het levenslicht zien in september, samen met een theatertour waarin de Boot vertelt, zingt en verdwaalt. Tegelijk tekent smartlapdichter-striptekenaar Wide Vercnocke het hele verhaal live op het podium. “Als God bestaat, dan hoop ik dat ze voltijds voor ons bidt”, mijmert Stoomboot. Daar hebben wij niets tegenin te brengen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More