Home ReviewsAlbum Reviews CELSA MAXWELL – In The Mythical Land Of Sound

CELSA MAXWELL – In The Mythical Land Of Sound

by Bart Verlent

Vorig jaar overleed gitarist David Roback van Mazzy Star. Meteen is nu alle hoop opgeborgen dat er ooit nog een vijfde Mazzy Star-album zal verschijnen. Nu is hier echter Celsa Maxwell die op haar debuutplaat de geest van deze Amerikaanse band volledig laat herleven.

We horen je denken: wie in godsnaam is Celsa Maxwell? Het is de dochter van Luc Crabbe van Betty Goes Green en de zus van Lenny Crabbe van Freaky Age. Door de jaren heen werkte Celsa haar eigen manier van songschrijven, productie en opnemen uit. Ze verkiest om alles thuis op te nemen waar ze haar eigen lo-fi geluid creëerde. Celsa werd een tijdje geleden onverwachts eenzijdig doof wat haar ertoe verplichtte muziek te leren maken met een hoorapparaat.

© Celsa Maxwell

Het resultaat is In The Mythical Land Of Sound, een prachtige plaat met negen pareltjes. Celsa palmt ons onmiddellijk in met haar dromerige stem (die veel weg heeft van Hope Sandoval van Mazzy Star). Verwacht geen brede arrangementen maar een pure lo-fi aanpak met ingetogen drums, warme gitaren en af en toe een orgeltje dat de boel wat inkleurt. Meer hebben deze sfeervolle songs ook niet nodig, ze zijn gewoon af en vragen niet om tierlantijntjes.

Hoe Celsa zo lang geheim kon blijven is heel bijzonder. Met zo’n knappe debuutplaat komen waar zo’n geweldige, dromerig tracks op staan die je bij de keel grijpen, is uniek. We kijken in elk geval er naar uit wanneer Celsa Maxwell op het podium zal te horen en te bekijken zijn.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More