Home ReviewsAlbum Reviews KUNOS – Where The Sea Begins

KUNOS – Where The Sea Begins

by Bart Verlent

De slogan van het Dendermondse trio Kunos is “shit does happens, but let’s forget about that for an hour or so”. In dat uur zullen we dan luisteren naar hun debuutplaat Where The Sea Begins. Ruben Verdoodt, Marnick Moens en Mina Boel brengen dromerige indiefolk met een poprandje en lieten zich daarvoor inspireren door Nick Cave, Ben Howard en Radiohead. Deze langspeler is opgenomen in eigen beheer in samenwerking met Number Nine Studios.

© Kunos

Op de plaat staan tien songs waarbij aan elk nummer een artwork is verbonden. Die kunstwerken kan je tot 1 mei gaan bekijken in de Bakermat, Vlasmarkt 33, pand 2 in Dendermonde. Bij het doorlopen van de expo kan je audiogidsgewijs luisteren naar de corresponderende songs, waar je wel je smartphone moet voor meebrengen.

Alle songs van deze plaat zijn breekbare pareltje gedragen door de overtuigende charismatische stem van Marnick Moens. Hij zingt met passie en emotie. Zijn stemtimbre doet ons wat denken aan de overleden The Triffids-frontman David McComb. Die stem van Moens werkt dan ook perfect met de prachtige celloklanken van Mina, waardoor het melancholische aspect van de songs nog meer naar voor komt.

Ruben neemt zoals Mina (in Nouveau Rich neemt ze zelfs op verbluffende wijze de leadvocals voor haar rekening) ook de backings voor zijn rekening en vult de songs in met somber ingetogen gitaarspel. Meer hebben de ingetogen liedjes ook niet nodig. Af en toe vult Moens de nummers aan met subtiele percussie op zijn cajon, wat ook weer perfect past bij het geluid van het trio. Met bijzondere weinig arrangementen maakt Kunos toch iets wondermoois.

In 2017 debuteerde Kunis met de ep In Scale waarin we al goede basis hoorden. Op de nieuwe langspeler is die basis verder uitgebouwd en raakt de band meer. Kunos maakte een mooie evolutie door en Where The Sea Begins is daar een prachtig bewijs van.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More