Home Singles STEVE BUG – THE HAZE

STEVE BUG – THE HAZE

by Ann Cnockaert

Voor wie al graag eens de beentjes strekt op de dansvloer is het nieuwste nummer van Steve Bug The Haze zeker een aanrader.

Steve Bug is een van de echte pioniers van de elektronische muziek. Zijn toewijding aan kwaliteit, zowel in zijn eigen werk als in de vele producties die hij heeft gesteund, heeft hem tot een van ’s werelds meest gerespecteerde artiesten gemaakt, en samen met zijn labels Poker Flat, Audiomatique, Dessous Recordings, Traffic Signs of Raw Elements heeft hij een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de opbouw van de Europese house- en technoscene zoals we die nu kennen.

Opgegroeid in de hoogtijdagen van techno en acid-house in Duitsland, is Steve Bugs liefde voor een perfecte groove nu nog even duidelijk als toen. Zijn dj-vaardigheden en een scherp, innovatief oor leidden hem niet langs het typische pad van de trance- en hardere dancescene van de vroege jaren negentig, maar in de richting van een frisser, hybride geluid, een samensmelting van gestripte deep house, tweaked out acid en meer minimale vormen van techno en elektronische muziek.

Bug werkt voor het nummer samen met Ali Love (bekend als lid van de houseband Hot Natured en het duo Infinity Ink). Op The Haze brengt Ali Love etherische backing vocals vol zoete nostalgie naar warme nachten en prachtige zonsopgangen.

Een aanrader voor liefhebbers van subtiele, doch uiterst dansbare, elektronische muziek.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More