Home Singles MATTHEW J. ROLIN – Shingles

MATTHEW J. ROLIN – Shingles

by Ann Cnockaert

Matthew J. Rolin, gitaarvirtuoos en fingerpicking artiest uit Ohio, kondigt zijn nieuwe solo album Passing aan. Op de plaat moeten we nog even wachten tot het najaar maar we krijgen wel een voorsmaakje met de single Shingles.

Hoewel Rolin zijn gitaarwerk erg gemakkelijk doet lijken, zijn we er zeker van dat het een kunst op zich is. Na het zien van artiesten in het genre (o.a. Ryley Walker) nam Rolin zijn akoestische gitaar en slaagde hij erin om een onderscheidend geluid en eigenzinnige benadering van het instrument te creëren.

Shingles is doorspekt met 12-snarige loopjes, die de luisteraar overspoelen als een zwoele zomerregen. De mist van noten die rond de luisteraar dwarrelt, brengt hem in vervoering en doet de kleuren van zijn snaren weerkaatsen.

Shingles komt samen met een door Peter Shapiro geregisseerde video, die een proloog bevat van de korte openingstrack van het album, Passing.

Het nieuwe album, Passing, komt uit op 14 oktober bij American Dreams.

Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More