Home Singles STEPHEN WILSON JR. – Father’s Søn (Big Loud Records)

STEPHEN WILSON JR. – Father’s Søn (Big Loud Records)

by John Van de Mergel

Waarom een song uit 2023 aan bod laten komen? Vooreerst omdat niemand hier ook maar iets heeft geschreven over dit uitermate fantastische liedje. Wanneer de schrijver en uitvoerder ervan dan nog eens – en dat is hoogst uitzonderlijk – in ons land komt optreden, weliswaar in het voorprogramma van Joss Stone op 11 juli (Kursaal Oostende), dan grijp ik die gelegenheid gewoon aan om jullie kennis te laten maken met de man die mogelijks hét americana album van het jaar 2023 heeft afgeleverd. Tot slot is er nog de persoonlijke link waarover hieronder wat meer.

De weg naar zijn debuutalbum Søn of dad was lang en hobbelig. Als veertienjarige werd Stephen Wilson Jr. Golden Globe Boxing kampioen, met zijn vader als coach aan zijn zijde. Zijn eerste muzikale stappen resulteerden in de indierockband AutoVaughn. Als voedingswetenschapper bij MARS koos hij echter voor zekerheid en stabiliteit. Hij weigerde daarna een mooie deal als songwriter uit vrees in een gouden kooi te belanden. Toen zijn vader in 2018 op 59-jarige leeftijd overleed, besloot Jr. dan toch maar te kiezen voor een carrière als muzikant en liep hij de deuren van labels en uitgevers plat. Sinds vorig jaar kunnen we allemaal genieten van zijn verwerkingsproces.

Die gelijkenissen? Op mijn dertiende werd ik vice-kampioen in Duitsland op de 100m en 200m rugslag. Mijn vader, die in 2018 aan kanker overleed was mijn trainer. Muziek is altijd een belangrijke factor geweest in mijn leven, al koos ik er wijselijk voor weg te blijven van enig instrument of microfoon. Héél wat zonen zullen zich in de thematiek van het nummer en het album kunnen vinden. Bij mezelf komt het allemaal misschien nog dat ietsje sterker binnen.

Father’s Søn raakt, diep! Als er één song boven het al geweldige gemiddelde van dat album uitsteekt, dan is het deze wel. “I Put up a good fight but I didn’t win the battle. I guess the tree don’t grow very far from the apple.” Van een spiegel voorhouden gesproken.

Introduceert hij zichzelf op 11 juli in Oostende ook met de woorden “I’m Stephen Wilson Jr. — I am my father’s son”, zoals in de VS? Ik kan alvast niet wachten om het mee te maken.

Facebook

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More