Home Belgisch BIANCA STECK – Old Fashioned Parade

BIANCA STECK – Old Fashioned Parade

by Stefan Schemmann

Een klassieke muzikale opleiding betekent niet in de eerste plaats dat je ook liedjes kunt schrijven. Het betekent meestal alleen dat je een instrument hebt leren bespelen of met je stem overweg kunt. Met Bianca Steck hoef je je daar geen zorgen over te maken. Zij weet hoe ze een nummer moet benaderen.

En ja, het is ook haar stem die ons betovert. Soms klinkt Bianca als een kind dat de wereld ontdekt en zich erover verwondert. Dan weer klinkt ze als een jongvolwassene die ervaringen heeft opgedaan en daar haar mening over geeft. Vooral over het feit dat het leven vaak aanvoelt als een catwalk, waarop de een gewoon de ander volgt zonder te weten waar het heen gaat.

© Bianca Steck

Old Fashioned Parade is een pianoballade en er zijn er net zoveel van als er zand aan zee is. Je moet oppassen dat je niet John Lennon wordt, die vaak het onderwerp van pianoballades bepaalde. Bianca Steck blinkt echter uit met deze track, waarop ze zelf piano speelt. Maar het is ook vooral haar stem die het verschil maakt. De blaasinstrumenten en strijkers zijn ook zo ingevoegd dat ze het lied ondersteunen.

Bij Old Fashioned Parade hoort een verbluffende dansvideo geregisseerd door Romain Szuwalski uit Parijs. De dansers symboliseren de maatschappij door hun repetitieve, alledaagse bewegingen en uniforme handelingen en verschijningen. Ze gaan een dialoog aan met Bianca en proberen haar mee te slepen in hun wereld en routines. Ze verzet zich echter hardnekkig en probeert afstand te nemen, omdat ze zich niet wil conformeren aan hun manier van leven.

De meeste video’s zeggen niets over het nummer zelf. Hier is het anders. Zelfs zonder op de tekst te letten, denk je dat je het lied beter begrijpt.

Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More