Home Singles STEF KAMIL CARLENS – Walk On Red, Stop On Green (Starman Records)

STEF KAMIL CARLENS – Walk On Red, Stop On Green (Starman Records)

by Bart Verlent

Het is al 30 jaar geleden dat Stef Kamil Carlens zijn eerste liedjes uitbracht, eerst als A Beatband, later als Moondog Jr. dan Zita Swoon en tenslotte als Zita Swoon Group. Tot hij uiteindelijk (in 2017) besloot om zijn composities uit te brengen onder eigen naam. Al die jaren serveerde hij kleurrijke songs die alle genres overstijgen en was het steeds uitkijken naar wat Stef weer uit zijn mouw schudde. Vorig jaar bracht hij nog de live registratie Play Bob Dylan uit met de gelegenheidsformatie The Gates Of Eden, waarmee hij songs van Dylan met veel respect bracht maar er ook zijn eigen stempel op drukte. In april krijgen verschijnt er nieuw werk met het album Be Who You Wanne Be waarop terug eigen werk staat.

© Stef Kamil Carlens

De nieuwe plaat is, aldus Carlens, een ode aan de tegendraadsheid, de vrijmoedigheid, de creativiteit, de makers en het vrije denken. Een ode aan de helden, de fun, het dansen en de funk! En die funk krijgen we te horen op het groovy Walk On Red, Stop On Green. Funk zoals alleen Stef Kamil Carlens die kan neerzetten, met een aanstekelijk Hammond loopje dat naar Stevie Wonder ruikt, een Maceo Parker sax-vibe en even sexy als Prince.

Wat een straffe song is dit weer!

Stef Kamil Carlens en band stellen de nieuwe plaat voor op:

10/04 – De Singer, Rijkevorsel
12/04 – Cactus Club, Brugge
13/04 – Ha Concerts, Gent
04/05 – Zaal Lux, Herenthout
10/05 – Wilde Westen, Kortrijk
11/05 – Het Depot, Leuven
15/05 – Casino, Sint-Niklaas

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More