Home Singles STEF KAMIL CARLENS – The Future (Starman Records)

STEF KAMIL CARLENS – The Future (Starman Records)

by Bart Verlent

Stel je voor dat Stef Kamil Carlens nooit de stap had gezet om dEUS te verlaten. Die band zou dan volledig anders klinken en we hadden misschien nooit al die geweldige kleurrijke songs van Zita Swoon en zijn solowerk gekregen. Het zou een enorm gemis geweest zijn. Dus zijn we heel blij dat Carlens die stap in 1996 zette. Ook dit jaar heeft deze geweldige singer-songwriter weer een sublieme schijf afgeleverd met Be Who You Wanne Be waar de groovy funk zo vanaf spat.

© Stef Kamil Carlens

The Future is de openingstrack van de plaat en is een eigen versie van het nummer dat Prince schreef voor de soundtrack van Batman. Vaak hebben we een beetje schrik als iemand een nummer van Prince aanpakt maar Carlens heeft dat met zijn zeskoppige band weer schitterend gedaan. We durven zelf zeggen dat deze versie nog funkyer klinkt dan die van zijne paarsheid. We horen hier en daar een vette knipoog naar de James Brown en Tom Tom Club en dat maakt het allemaal super boeiend.

We zijn er zeker van dat deze track live een van de hoogtepunten zal zijn van de tournee die Carlens met zijn band nu doet . Je kan dit groovy gezelschap aan het werk zien op:

04/05 – Zaal Lux, Herenthout
10/05 – Wilde Westen, Kortrijk
11/05 – Het Depot, Leuven
15/05 – De Casino, Sint-Niklaas
15/06 – L’Os à Moelle, Schaarbeek
08/07 – Gent Jazz
30/10 – OC De Djoelen, Oud-Turnhout
31/10 – CC De Schakel, Waregem
08/11 – Ancienne Belgique, Brussel
09/11 – De Roma, Antwerpen

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More