Home Belgisch STAKE – Deadlock Eyes (Hassle Records)

STAKE – Deadlock Eyes (Hassle Records)

by Liesbet Willems

Op 30 september 2022 brengt  STAKE bij Hassle Records hun nieuwe album Love, Death And Decay uit. Met een sombere, post-apocalyptische en op Mad Max geïnspireerde video onthullen ze reeds het derde nummer Deadlock Eyes.

© Leon De Backer

Het nummer werd geschreven middenin de lockdown en reflecteert het collectieve gevoel van somberheid en wanhoop van de band rond een ongekende wereldwijde ervaring. Zanger/gitarist Brent Vanneste zegt dat de zwaarte van de riffs dit gevoel perfect weerspiegelt.

De video bij de single Deadlock Eyes is het resultaat van een uitzonderlijke creatieve excursie. STAKE werd uitgenodigd door The Ghost Collective om mee te doen aan een theaterfestival in Mutonia, Santarcangelo Di Romagna in Italië. Daar werkten ze samen met verschillende artiesten en The Mutoids (gekend voor hun gerecycleerde kunst installaties, beïnvloed door Mad Max) aan een grote show voor het hele dorp. 

Deadlock Eyes is voor hen de perfecte soundtrack voor deze uitzonderlijke reis naar Mutonia. Brent zingt en schreeuwt als nooit tevoren. Het nummer is een typisch voorbeeld van de nieuwe weg die STAKE heeft ingeslagen. Waar ze vroeger postmetal speelden, noemen ze hun nieuwe genre ‘atmospheric grunge core’. Als je het hoort donderen in Keulen, geen zorgen, ze zijn de enige band binnen dit genre.

WebsiteFacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More