Home Singles LITTLE KIM – De Tweede Kus (Starman Records)

LITTLE KIM – De Tweede Kus (Starman Records)

by Bart Verlent

Kimberly Claeys alias Little Kim volgt al twintig haar eigen muzikale pad en maakte deel uit van talrijke projecten en bands. Ze was lid van Little Kim and The Alley Apple 3, sinds 2019 is ze zangeres bij Kadril en via de muziekband en muzikale smaak ontstond ook een link/vriendschap met Guido Belcanto, waarvoor ze al meer dan tien jaar een trouwe gastzangeres is tijdens talloze concerten en te horen is op enkele van zijn albums. Nu is Kimberly klaar voor een volgend hoofdstuk: een soloalbum.

© Little Kim

Op 14 oktober verschijnt haar debuutalbum Moederland waarop ze country, folk, roots en americana brengt in het Nederlands. De songs op het album zijn geschreven door Guido Belcanto, Bruno Deneckere en Lieven Tavernier en Belcanto stond ook in voor de productie. Zijn begeleidingsband Het Broederschap verzorgde de muziek.

De Tweede Kus is de tweede single uit het nieuwe album en ligt net zoals de voorgaande single Laura volledig in de lijn van de Nederlandstalige country van Guido Belcanto. Little Kim heeft een prachtige, warme stem die perfect past bij dit vrolijke nummer en dit genre.

Je kan Little Kim live aan het werk zien op:

21/10 – Little Kim & Bruno Deneckere – Koning Ezel – Lede
28/10 – Try-out Little Kim – Moederland (full band) – ‘t Folk – Dranouter
29/10 – Little Kim, Bruno Deneckere & Bart Vervaeck – Celtic Art Gallery – Ham
10/11 – Little Kim Albumvoorstelling Moederland met Full Band en Guido Belcanto – Leietheater – Deinze
23/11 – Little Kim, Bruno Deneckere, Bart Vervaeck en Andries Boone – De Leest – Izegem
20/01 – CC De Meent – Beersel/Alsemberg (Support van Guido Belcanto)
26/01 – Little Kim Full Band – CC Zeepziederij – Bree
29/05 – Fakkeltheater – Antwerpen

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More