Home Singles STADT – Zandplaat (On The Level)

STADT – Zandplaat (On The Level)

by Bart Verlent

Op 17 maart 2023 komt de vierde langspeler met de veelbelovende titel Meerstadt, uit van STADT. Voor deze nieuwe plaat trokken Fulco Ottervanger, Simon Segers, Joris Coole en Frederik Segers zonder plan naar een Nederlands zeeplaatsje. De huiskamer met zicht op zee werd omgetoverd tot een opnamestudio waarin ze zich overgaven aan het op- en neergaan van de golven.

© STADT

De vorige drie albums van STADT kregen het etiket krautpop opgekleefd, deze keer beloven ze iets anders. Met de eerste single Tidal Slide kregen we al een gedreven en intens voorproefje. Met Zandplaat gaat het er allemaal wat luchtiger aan toe. Het nummer heeft een zorgeloze zomerse vibe waarin af en toe wat psychedelica komt voorbij drijven.

Zandplaat klinkt als een samenwerking tussen Pierre Henry en Kraftwerk die elkaar tegenkomen op een zonnige dag op een Nederlands strand. Alles klinkt wederom boeiend van begin tot einde, zodat we ons met plezier laten onderdompelen in het bijzondere STADT-klankenbad.

Op 13 april stelt STADT het album Meerstadt voor in de Gentse VIERNULVIER.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More