Home Singles JUNN – Comet

JUNN – Comet

by Bart Verlent

Anu Junnonen is geboren en getogen in de Finse bossen. Die heeft ze intussen ingeruild voor het Brusselse stadsleven. Ze kwam naar ons land omdat ze les wilde volgen bij David Linx. Vijftien later is ze hier volledig ingeburgerd en bracht ze, samen met Tuur Florizoone, Yannick en Yves Peeters en Dree Peremans, het album The Luckless Lans Of The North uit onder de naam aNoo. Daarna volgde het album Sinipiika dat ze opnam met Werner Pensaert en waarmee ze meer de elektronische richting uitging. Hetzelfde kan gezegd worden over haar laatste langspeler Skeletons.

© Junn

Onder Anu’s nieuwe alter ego Junn maakt ze nu een mix van akoestische en elektronische klanken die ze begeleidt met haar kalme, intrigerende stem. In haar nieuwe songs gaat ze op zoek naar een eclectische sound waarvoor ze zich liet beïnvloeden door Björk, Tune-Yards en Laurie Anderson. In het voorjaar van 2023 verschijnt de debuutplaat van Junn en daaruit krijgen we nu het eerste voorproefje Comet.

In Comet gaat Anu er vanuit dat een komeet op elk moment op de aarde kan crashen en onze levens kan beëindigen. Wat ze eigenlijk wil onderstrepen met dit nummer is dat we ons bewust moeten zijn van de dood en moeten appreciëren dat elk moment een geschenk is. De Lars Von Trier film Melancholia vat de sfeer rond dit lied samen aldus Anu.

Ze vindt zelf veel troost in het concept afstand. Moesten we vanuit het heelal naar onze levens hier op aarde kijken, dan lijken we onbelangrijk. De zaken waarover we ons druk maken, lijken dan ineens veel lichter.

Comet is een unieke track die van begin tot einde blijft boeien. Eerst lijkt het alsof we een vrij ordinaire electrotrack zullen krijgen, maar dan wordt er een heel avontuurlijk geluid opgebouwd met bijzondere tempowissels en breaks. En dan is er nog die bijzondere stem van Anu die ons van in het begin bij het nekvel neemt en niet meer loslaat. Wat een stem!

Wij hopen alvast dat die komeet nog maar een tijdje wegblijft, zodat we de debuutplaat van Junn nog kunnen beluisteren.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More