Home Singles STADT – Tidal Slide (On The Level)

STADT – Tidal Slide (On The Level)

by Bart Verlent

Op 17 maart 2023 komt het vierde album Meestadt uit van STADT.

Voor deze plaat trokken Fulco Ottervanger, Simon Segers, Joris Cool en Frederik Segers zonder enig plan naar een gezellig Nederlands plaatsje aan zee om de langspeler in te blikken. De huiskamer met zicht op zee werd omgetoverd in een opnamestudio. Bezield door het op- en neergaan van de golven en hun eigen gestemdheden, creëerden ze op enkele dagen tijd een nieuwe muzikale wereld waarin improvisaties alle tijd en ruimte kregen om zicht te ontrollen tot karaktervolle nummers.

© Alexander D’hiet

Het viertal omschrijft hun vroegere werk als krautpop maar het vierde album zou een andere sound hebben.

Als voorproefje krijgen we de single Tidal Slide. Het is een instrumentale track waar toch nog steeds wat krautrock-invloeden in te horen zijn. Het nummer begint vrij rustig en dromerig met een ingetogen orgel waarbij af en toe wat gitaar en soundscapes het geluid aanvullen. Eens we bijna drie minuten ver zijn, wordt er een spanningsveld opgebouwd met stevige, repetitieve ‘sequences’. Het lijkt alsof de boel gaat exploderen. Toch gebeurt dat niet en stroomt het nummer iets intenser verder zonder echt te ontploffen.

Door subtiele verandering in de songstructuur aan te brengen, slaagt de band er echter in het nummer erg boeiend te houden.

De nieuwe single en aanpak van STADT klinkt best intens en overweldigend. De band gaf zich volledig over aan de kracht van de golven en de wind en dat heeft duidelijk het één en ander teweeggebracht.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More