Home Singles RICHIE SUMMERS – High On The Fonk

RICHIE SUMMERS – High On The Fonk

by Bart Verlent

Mechelaar Rik Somers is een muziekproducer met een voorliefde voor funk, hiphop en disco. Voorheen ging hij door het leven als mc en beatproducer Rikke, die met het album In Eigen Nat in de finale van de Poppunt Frapant-muziekwedstrijd belandde.

Toen hij de magie van synthesizers en drumcomputers ontdekte, werd zijn alter ego Richie Summers geboren. Sindsdien mengt hij funk, hiphop en disco moeiteloos tot een smeuïg geheel van levendige beats, spitsvondige teksten en catchy sounds.

© Richie Summers

Summers geeft zijn muziek het label “funky Nederlandstalige hip hop”. Het dan misschien ook logisch dat zijn nieuwe single High On The Fonk heet.

Deze nummer gaat over de “natural high” en het onweerstaanbaar oxytocinegehalte dat ermee gepaard gaat. Het is een lekker in het gehoor liggende funky single waar je onmogelijk op kan stilzitten.

De 80’s funkinvloeden stromen overvloedig doorheen het nummer en de tekst klinkt heel groovy. Summers noemt zichzelf niet voor niks “het monster van funkenstein”. Hij weet hoe hij een funky schijf in elkaar moet knutselen en dat levert een zalige track op.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More