Home Singles WHY, PANDA WHY? – Chaser

WHY, PANDA WHY? – Chaser

by Bart Verlent

Why, Panda Why? gaf ons als twee keer een inkijk in hun debuutep die op 28 oktober het licht zal zien. Het viel ons op dat saxofonist Ymre Denis, drummer Benjamin Sas en pianist Arne Fivez knappe, originele, muzikale combinaties maken van nujazz en neoklassieke muziek. Zelf geven ze hun creaties het label instrumentale ambient jazz.

© Why Panda, Why?

Chaser is het derde voorproefje uit de te verschijnen debuutep, klinkt zwaarder dan de eerste twee singles en is meer op improvisatie gericht. Door de intense, meeslepende energie van dit nummer eindigt het trio optredens altijd met deze track.

De piano intro doet ons een beetje denken aan Tubelar Bells van Mike Oldfield. Eens de sax invalt krijgen we echter een volledige andere vibe. De drums klinken heel energiek en vormen een knap geheel met de stuwende piano en de sax die het nummer opvult met lyrische geluiden en tegelijk stevig uit de hoek komt.

Hou deze kerels van Why Panda, Why? maar in het oog, dit trio kan wel eens heel groot worden. Met deze track hebben ze ons in elk geval weer positief verrast.

Je kan dit straffe trio aan het werk zien op:

24/10 – ep release show – Kavka Oudaan, Antwerpen
03/11 – Jazz Café-avond – Kaleidoscoop, Mortsel
10/11 – Café Bonaparte, Lokeren
11/11 – De Muze, Antwerpen
26/11 – Shine A Light, Rivierenhof, Antwerpen
11/12 – Café Rood-wit, Antwerpen

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More