Home Singles SPRINTS – Adore Adore Adore (City Slang Records)

SPRINTS – Adore Adore Adore (City Slang Records)

by Hans Verhoeven

Oké, dit is dan weer de verzengende zomer van 1976 en in de Ronde van Frankrijk van dat jaar won Freddy Maertens acht ritten, doorgaans in sprints. Goed, dat was wielrennen, dit is muziek. Sprints!

© Sprints

Het is even heet als toen, dat voelen ze ook in Dublin waar dit viertal vandaan stamt en stampt.

Hun zangeres luistert naar de naam Karla Chubb maar ook naar andere dingen. Want dit is punk, Ierland (bij uitbreiding Noord-Ierland) spuwde zo vanaf 1977 punkbandjes uit (The Radiators from Space, Stiff Little Fingers, The Undertones…) en dit is dus ook punk met een prominente rol voor de zangeres want hoe zou de wereld anders nog draaien? Zo zonder zangeressen om het leven even te verzachten en dan weer diep in opengereten wonden te kerven?

Dit is de vreselijkste video die we ooit zagen. En dan hebben we het niet over de kwaliteit van het ding. Voel je vooral ongemakkelijk. Wat ook de bedoeling is. Dit gaat over gendergelijkheid en dat is belangrijk en zelfs nog meer belangrijk dan het geluid van deze single.

Hun lp zal binnenkort uitkomen. Live, hier? Nu vooralsnog enkel op hun eilanden. Maar doe vooral hier zo je voordeel mee. Dit is namelijk goed.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More