Home ReviewsAlbum Reviews SGT. LESLEY – Insight On How To Talk (FONS Records/Gazer Tapes)

SGT. LESLEY – Insight On How To Talk (FONS Records/Gazer Tapes)

by Bart Verlent

Het gaat heel snel voor het Hasseltse viertal Sgt. Lesley, want in 2021 begonnen Henri Vervaeke, Arthur Hermans, Klaas Leyssen en Wout Segers pas samen muziek te maken. Blijkbaar was de magie tussen de vier zo groot dat ze datzelfde jaar nog werden geselecteerd voor Sound Track. Het jaar daarop belandden de Limburgers zelfs in de finale van Humo’s Rock Rally. Het is dan ook logisch dat hun debuutep eraan zat te komen.

© Artwork Jolien Wilke

De verwachtingen voor die ep lagen best hoog en worden door de Lesley’s met verve ingelost.

De plaat opent met een naar Air ruikende intro die perfect aansluit bij de single Moonstones. In deze pakkende song komen Beach Boys, Tame Impala en Big Star bij elkaar en leveren zo een magische, psychedelische, melodieuze oorworm af.

Coffee is een sprankelende track die perfect past bij een onbezorgde zomerse dag.

Met Colorful mikken de heren op de dansbenen en zo’n een aanstekelijke groovy track afleveren waar Kevin Parker stinkend jaloers zou op zijn. Het feestnummer Would You (ontstaan na een dronken zotte nacht) is een meezinger van jewelste en zal op een festivalweide zeker voor een mega feest zorgen.

Sgt. Lesley heeft alles in huis om het te maken: een geweldige, eigen, dromerige, catchy sound, songs die verslavend werken en veel energie om de boel op te blazen. Dat ze alles zelf geproducet en gemixt hebben laat nog maar eens zien dat deze band echt alles aankan.

Op 27 augustus kan je Sgt. Lesley aan het werk zien op het Funky Town Festival in Herentals samen met onder andere Isolde Lasoen, Kid Creole & The Coconuts, High Hi, Blu Samu en Jett Rebel.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More