Home Singles NAIMA JORIS – When Doves Cry (Prince cover) (PIAS)

NAIMA JORIS – When Doves Cry (Prince cover) (PIAS)

by Bart Verlent

Wie Naima Joris ooit al live aan het werk zag, weet dat ze er niet vies van is om een cover volledig naar haar hand te zetten. Haar live set bevat regelmatig liedjes van andere artiesten die ze een eigen bewerking geeft met respect voor het origineel. Check bijvoorbeeld haar Tribute To Daniel Johnston ep en de vele covers die Joris maakte tijdens de corona lockdowns en die terug te vinden zijn op haar Facebook pagina.

© Naima Joris

Deze keer gaf ze When Doves Cry van Prince een unieke bewerking. Sommige mensen zullen misschien vinden dat je niet mag raken aan het werk van “zijne purperen grootheid”, anderen staan wel open voor een nieuwe aanpak.

Naima maakte er een sexy en donkere, elektronische late night tune van. Het nummer klinkt nog sensueler dan het origineel. Ja, dat is echt mogelijk! Ze maakte gebruik van elektronische drums, dus de 80’s vibe zit er nog steeds in. De warme, jazzy stem van Naima geeft het iets broeierigs. Op het einde van het nummer voegde Vitja Pauwels nog een lekkere funky vibe toe die deze cover nog meer kleur geeft.

When Doves Cry zou een break-up song zijn en Naima geeft dat in deze versie perfect weer. Het is een duistere track waar de seks vanaf druipt. En dat met deze tropische temperaturen…

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More