Home Singles SPREEJ – BEEP BEEP (Fake Records)

SPREEJ – BEEP BEEP (Fake Records)

by Felix Sandon

Een maand geleden dook SPREEJ weer op. In een niet zo ver verleden was hij de helft van het hiphopduo Safi & Spreej, vijf jaar na hun laatste single legde hij plots solo een ep met zes nummers op tafel. Bij opener BEEP BEEP hoort vanaf nu ook een video.

(c) Fake Records

In BEEP BEEP lijkt SPREEJ iets te willen zeggen over armoede en criminaliteit in de woonblokken van Nieuw Gent. Alleen is voor de luisteraar niet duidelijk wat. De rapper is maar moeilijk te verstaan, en dat ligt eerder aan zijn articulatie dan aan het unieke staaltje Gentse straattaal dat hij hier creëert. Iets frissere klanken dan de synthesizer- en drummachine-tonen waar het nummer mee begint hadden het ook geen kwaad gedaan.

Jammer, want van de energie die SPREEJ hier aan de dag legt, kunnen horden rappers wat leren, en de gierende gitaarsolo op het einde draagt bij aan de rauwe sfeer van het nummer. Net zoals de flitsende videoclip van regisseur Stacii Samidin, waarin vooral de nachtscènes uit een razend spannende misdaadfilm geknipt lijken.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More