Home Singles SPLENDIDULA – Oculus

SPLENDIDULA – Oculus

by Nel Mertens

Splendidula werd opgericht in 2008 in Genk en kende sindsdien enkele wissels bij de bandleden. Tegenwoordig zijn het Kristien Cools (zang), Pieter Houben (gitaar & zang), David Vandegoor (gitaar), Peter Chromiak (bas) en Joachim Taminau (drums & samples) die de psychedelische mix van post-, sludge en doom metal, met extra grunts voor dat zwaarder geluid van Splendidula neerzetten.

Hun derde album Somnus verscheen begin dit jaar en bij de track Oculus lieten ze nu ook een begeesterende videoclip op de wereld los.

“We waren echt overweldigd door alle positieve feedback na de release van Somnus”, laat de band weten. “Argonauta Records en All Noir hebben allebei geweldig werk geleverd bij het promoten van ons album, waardoor we een publiek over de hele wereld konden bereiken. De situatie liet ons nog niet toe om ons album al live te spelen, maar we wilden niet stilzitten en niets doen. Deze video is opgedragen aan iedereen die ons tot nu toe heeft gesteund en toont enkele sfeerbeelden van onze meditatieve reizen en spirituele processen van de afgelopen maanden. De perfecte visuele weergave van het langzaamste en meest psychedelische nummer van het album.”

Atmosferisch gaat het nummer diep. Het contrast van de ruwe stem van Houben en de melancholische klare zang van Cools toont een krachtige discrepantie, die het nummer zeer intens doet beleven. De beklijvende riffs kleven tegen onze huid, terwijl de drumslagen nazinderen…

Somnus is verschenen op cd en op vinyl bij Argonauta Records.

Je kan Splendidula live aan het werk zien, op:

07/08 – Kasteel Kruikenburg, Ternat
02/10 – Hell, Diest
09/10 – Feast of Fools, Temse (samen met Thurisaz, Marche Funèbre, Pothamus…)
06/11 – Zingem Beeft, Zingem (samen met Thurisaz, Fire Down Below…)
21/11 – Face Your Festival, Bree

Facebook / Bandcamp / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More