Home Singles BUFFALO DAUGHTER – ET (Densha)

BUFFALO DAUGHTER – ET (Densha)

by Ann Cnockaert

De Japanse artrockpioniers Buffalo Daughter kondigen hun eerste nieuwe album in zeven jaar We Are The Times aan, samen met de eerste single van de plaat ET (Densha).

Buffalo Daughter is een driekoppige groep bestaande uit Sugar Yoshinaga, Yumiko Ohno en MoOoG Yamamoto, vaak begeleid door percussionisten en andere gasten. Hun sound is sterk beïnvloed door Duitse progressieve rock en techno pop, maar bevat ook stukjes dub, club, shoegaze en postrock invloeden. Gezien hun mix en match stijl en hun oorsprong in het midden van de jaren ’90, worden ze vaak beschouwd als een deel van de Shibuya-kei beweging.

Sinds hun debuut in 1996 op het legendarische Beastie Boys-run label Grand Royal, wordt Buffalo Daughter erkend als een originele en energieke uitblinker in de moderne Japanse muziekscene. Tijdens hun decennialange carrière heeft de band hun unieke postrock, new wave en techno beïnvloede sound naar wereldwijd succes gepusht. Van talloze wereldtournees tot samenwerkingen met vele prominente acts waaronder Air, Blonde Redhead, Cibbo Matto, en Shonen Knife.

De videoclip voor hun nieuwe single ET (Densha) werd gemaakt door de Berlijnse artiest Ryoichi Kurokawa, die de sensatie van het nummer illustreert met een gevoel van delicate kracht. “ET (Densha) is onze soundscape voor de wereld waarin we momenteel leven”, schreef de band in een verklaring. “Duisternis en licht, chaos en harmonie, intensiteit en gemak – ze lijken zwart-wit te zijn, maar zijn ze dat ook echt? Waar gaan we naartoe? Neem de ET (elektrische trein) en laat de reis beginnen.”

Het album We Are The Times wordt uitgebracht op 17 september.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More