Home Singles SOULWAX – Empty Dancefloor (Deewee)

SOULWAX – Empty Dancefloor (Deewee)

by Bart Verlent

Voor de Dewaele broers was 2020 een jaar waarin ze even op adem konden komen en meer in eigen land te vinden waren dan in het buitenland. Het duo heeft echter zeker niet stilgezeten. Dit jaar brachten ze een ode aan de EMS Synthi 100 uit, Deewee Sessions Vol. 01 en componeerden ze een nieuwe tune voor de Pro League. Nu is er ook nog de nieuwe single Empty Dancefloor.

© Soulwax

Deze nieuwe track wordt trouwens ook gebruikt in de meest recente commercial voor Apple’s Airpod Max wat ongetwijfeld goed nieuws is voor de bankrekening van de broers. Het nummer opent met een vrouwelijke computer stem die de zinnen “I can barely remember how it feels”, “every night” en “we were idiots in love” een paar keer herhaalt. Ondertussen bouwen analoge synthklanken de track langzaam op tot een explosie die er uiteindelijk niet komt, want het nummer wordt heel rustig afgesloten.

Voor de gebroeders is deze Empty Dancefloor natuurlijk een statement waarin ze zeggen dat ze de clubs en de dansende menigte missen. Met de single bewijzen ze vooral dat ze het nog niet afgeleerd zijn om een sterke dansschijf de wereld in te sturen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More