Home Singles HYDROGEN SEA – These Days (Unday Records)

HYDROGEN SEA – These Days (Unday Records)

by Bart Verlent

Op 29 januari verschijnt de nieuwe Hydrogen Sea ep Symbiosis. Birsen Uçar en Pieterjan Seaux blikten de plaat in tijdens de twee lockdowns. De nummers zijn reflecties in de zoektocht om terug connectie te maken met de natuur. Vorige maand kregen we een eerste teaser met het wondermooie Indigo World.

(c) Hydrogen Sea

De tweede single These Days klinkt even intiem als de eerste single. Verwacht geen Hydrogen Sea zoals op Automata. Toen kregen ze de hulp van Patricia Vanneste, Joris Caluwaerts en Steven Van Gelder en kreeg het Hydrogen Sea-geluid meer laagjes. Nu, terug met z’n twee, keren ze terug naar de basis.

These Days is een speels pianonummer waarin de band ons meeneemt op een trip doorheen een tuin waarin liefde, mos en planten groeien. Het heeft een dromerig zomergevoel waarin Birçen haar fluwelen stem laat neerdwarrelen op de vrolijke pianoklanken van Pieterjan.

Hydrogen Sea wist ons altijd al te raken, of het nu met hun bandnummers is of in duo. Telkens weer weten ze een mooie sfeer op te bouwen die je meeneemt in hun dromerigefantasie wereld. Met deze These Days hebben ze weer een mooi pareltje afgeleverd, dat ons nog meer doet verlangen naar de nieuwe ep.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More