Home Singles PEOPLE CLUB – Francine (Eigen Beheer)

PEOPLE CLUB – Francine (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

People Club is een band uit Berlijn, maar niemand van de muzikanten is Duitser. Zangeres Sarah Martin komt uit Amerika, gitarist Saxon Gable en bassist Ray Sonder zijn afkomstig uit Australië, keyboardspeler Pete Costello komt dan weer uit Engeland en drummer Drew Deal werd geboren in Nieuw Zeeland. De groepsleden delen een liefde voor de opnametechnieken van de jaren 70 van Motown. Ze maken dan weer dromerige songs waar weinig of geen soul in te horen is.

© People Club

De band bestaat sinds 2018 en in de eerste jaren schreven ze 40 songs bij elkaar. Die nummers zijn ze nu allemaal aan het opnemen en af en toe brengen ze er eentje uit als single. Normaal was het plan om vorig jaar een grote promotietournee op te zetten maar door covid-19 viel die in het water. In mei brengen ze hun debuutep Take Me Home uit waaruit deze Francine de tweede single is.

Het nummer gaat over het engagement in een relatie en hoe liefde kan verdwijnen en enkel de slechte nasmaak overblijft. Het zweverige nummer heeft wel iets van Tame Impala zonder psychedelische invloed. Sarah klinkt soms als een vrouwelijke versie van Kevin Parker.

Aangezien People Club bij hetzelfde management als Fountaines D.C. zit, verwachten we dat deze band nog veel gepromoot zal worden. En dat mag ook wel. Ze hebben een fijn geluid, ook als klinkt het niet echt origineel. Hun frisse songs met een zomers vibe zoals deze Francine kunnen we wel pruimen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More