Home Singles SLOWDIVE – The Slab (Dead Oceans/Konkurrent)

SLOWDIVE – The Slab (Dead Oceans/Konkurrent)

by Bart Verlent


Nog een paar weken wachten en dan is het eindelijk 1 september. De dag waarop sommige ouders opgelucht kunnen ademen, omdat hun kinderen eindelijk terug naar school gaan. Voor fans van Slowdive is het ook een dag om naar uit te kijken, want dan wordt het vijfde studioalbum Everything Is Alive uitgebracht. We hebben al twee prachtige, dromerige pareltjes van dit album mogen horen met Kisses en Skin In The Game. En nu krijgen we een derde voorproefje om van te genieten.

© Slowdive

The Slab wordt het laatste nummer op het aankomende album en volgens frontman Neil Halstead zou het tevens de meest krachtige track op de plaat zijn. De band beoogde dat dit nummer zou aanvoelen als een uitgestrekte muzikale ervaring, vandaar ook de titel. In de intro krijgen we een stevige postrock-vibe, maar opnieuw met dat typische dromerige randje. Wanneer de zang invalt, blijft vooral het zweverige aspect hangen, terwijl op de achtergrond toch een subtiel dreigende sfeer de spanning erin houdt.

Wat een geweldige topsong is dit weer. Het is iets meer dan vijf minuten genieten van alle magische klanken die deze geweldige band weer bij elkaar heeft gesprokkeld. We weten nu al dat 1 september 2023 een feestdag wordt.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More