Home Singles SLOWDIVE – Kisses (Dead Oceans/Konkurrent)

SLOWDIVE – Kisses (Dead Oceans/Konkurrent)

by Bart Verlent

Nadat Slowdive een pauze inlaste van bijna tien jaar is de shoegaze/dreampop band nu toe aan een creatieve explosie. Sinds de reünie in 2014 bracht de band slechts één album uit. Rachel Goswell en co worden allemaal een dagje ouder en het gaat er allemaal wat gemoedelijker aan toe dan vroeger. Daarom krijgen we op 1 september eindelijk het vijfde Slowdive-album Everything Is Alive.

© Slowdive

Het album is opgedragen aan de ouders van Goswell die beiden in 2020 overleden. Ook al verwerkt de band zware thema’s in de plaat, toch zou deze langspeler vooral een hoopgevende vibe moeten hebben. Dat gevoel krijgen we ook bij de eerste teaser Kisses. Het is een emotioneel geladen song met warme 80’s wave gitaren. Geen stevige wall of sound deze keer evenwel. Wel subtiele, dromerige soundscapes met de warme stemmen van Neil Halstead en Goswell in de hoofdrol.

Het is opnieuw een prachtige track die op een bepaalde manier typisch Slowdive klinkt maar ook weer anders dan voorheen. We zijn zeer benieuwd naar de andere nieuwe nummers want Kisses veroverde toch weer ons hart.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More