Home Singles SLOW CRUSH – Reel/Pale Skin (Holy Roar Records)

SLOW CRUSH – Reel/Pale Skin (Holy Roar Records)

by Bart Verlent

Onze Belgische shoegaze trots Slow Crush is na het debuut Aurora uit 2018 in een stroomversnelling geraakt. Ze tourden verschillende keren in Europa en Amerika waar ze het voorprogramma verzorgden van onder andere Soft Kill, Holy Fawn, Torche, Gouge Away en eind dit jaar mogen ze in Europa openen voor La Dispute. Dat druk tourschema heeft ook voor een ledenwissel gezorgd omdat de gitarist en de drummer dit niet meer konden combineren met hun leven buiten de band.

(c) Slow Crush

Na twee jaar krijgen we terug nieuw werk van Slow Crush met twee nieuwe nummers. Met Reel en Pale Skin gaat de band gewoon verder in dezelfde lijn van hun debuut. Twee zweverige songs met een indrukwekkende muur van beukende drums en jankende gitaren. De mooie stem van Isa vult de nummers subtiel aan. Nog steeds moeten we aan Slowdive en My Bloody Valentine denken, maar nu horen we ook meer het dromerige van de Cocteau Twins in de Slow Crush-sound sluipen.

Slow Crush bewijst met deze singles dat ze evolueren en dat ze zeker geen kloon zijn van hun shoegazehelden. We kijken alvast uit naar nog meer nieuw werk van deze straffe band. Op 11 november kan je Slow Crush aan het werk zien in Zappa in Antwerpen, en (jawel) in het voorprogramma van La Dispute.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More