Home Belgisch BASEMENT CRITTERS – Point (WormHoleDeathLabel)

BASEMENT CRITTERS – Point (WormHoleDeathLabel)

by Fabris Lemant

We zullen maar meteen een open deur intrappen, met Point leveren de heren van Basement Critters een debuutsingle af waarbij er in onze living een spontane moshpit ontstond. De single werd opgenomen in pré-coronatijdperk in de Italiaanse Math Lab studio’s van producer Jonathan Mazzeo en komt uit op het Wormholedeath-label. De vijf minuten durende track levert vitaminen voor de ziel in volle lockdownperiode en is de ideale soundtrack voor de zondaar die zijn habitat mag verlaten na weken opsluiting.

Point gaat over een gebroken relatie en de ontgoocheling die daaruit voortvloeit. Verwacht je niet aan een sentimentele lovebalad, Point is een kopstoot van jewelste waarbij de gitaarsalvo’s je om de oren vliegen en waarbij we even terug gekatapulteerd werden naar onze jeugdjaren waarin metal en hardcore de plak zwaaiden. De invloeden van de bandleden (emocore, hardcore, metal en trash) worden tot een stevig geheel gekneed in deze gebalde song en doet ons uitkijken naar het debuut van de heren uit Avelgem.

Wanneer de muzikale kameleons kleur moeten bekennen dan zullen ze moeten toegeven dat ze vissen in de nineties vijver waar bands als Machine Head, Prong en Rage Against The Machine de dienst uitmaakten. Het geheel klinkt dan ook een beetje alsof we terugkeren naar de jaren waarin de gitaren nog baas waren. Vernieuwend is het allemaal niet, maar soms kan nostalgie het halen op innovatie en dit is hier zeker het geval. Het debuut van Basement Critters, God save us as .JPEG komt uit op de dag van de arbeid en belooft het lange wachten waard te zijn.

Facebook

Fabris Lemant

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More