Home Singles SLEEP PARTY PEOPLE – Tide 

SLEEP PARTY PEOPLE – Tide 

by Ann Cnockaert

Sleep Party People, het geesteskind van de Deense multi-instrumentalist Brian Batz, brengt op 11 november zijn nieuwe album Heap of Ashes uit via Joyful Noise. We krijgen de eerste single Tide samen met een video geregisseerd door Susi Haaning.

Terwijl Batz eerder flirtte met de donkere randen van orkestrale pop, springt hij met Tide in de schaduw. Het nummer opent met een desoriënterende elektronische ruis die over je heen waait. Batz’ ijzige vocalen staren in je ziel. “Je verbrijzelde dromen maken dat je de stilte omarmt,” zingt hij. En dan gebeurt het: de basachtige elektronische branding spoelt over alles heen, percussie dendert naar buiten, en Batz’ stem verandert in intensief geschreeuw. En nadat de cathartische uitbarsting is weggespoeld, keert die ijzige stem terug, plotseling een vreemde troost in de pijn: “Ik weet dat je eenzaam zult sterven, op een dag in je stoel, ik weet zeker dat ik de waarheid spreek, het spijt me.”

Dat geschreeuw komt misschien als een verrassing voor de zachtmoedige Batz, maar hij zegt dat het alleen maar een bewijs is van hoe ver de wereld de mensen de afgelopen jaren heeft gedreven. “Ik had net weer een zware dag achter de rug en ik wilde in een kussen schreeuwen, maar in plaats daarvan heb ik al mijn frustraties in het nummer weten te stoppen”, zegt hij. “Het was één take, geen woorden, alleen al mijn agressie.”

De setting van de videoclip voor Tide is een ouderlijk huis en volgt de reis van een man die besloten heeft niet meer deel te nemen aan de wereld. Regisseur Susi Haaning vraagt zich af “Hoe neem je afscheid van iemand die al weg is?” en brengt dat op een bijzondere manier in beeld.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More