Home ReviewsAlbum Reviews NORTHERN GLOOM – Here It Is (Epictronic)

NORTHERN GLOOM – Here It Is (Epictronic)

by Bart Verlent

Vorig jaar bracht Northern Gloom uit Pennsylvania het debuutalbum Watch…There It Goes uit. Daarop bracht dit trio gedreven postpunk in de lijn van The Chameleons en vooral Killing Joke. Zanger Michael James Stipe (geen familie van Michael Stipe van R.E.M.) heeft een stem die heel dicht aanleunt bij de bezwerende stem van Jaz Coleman. Toen we de eerste single Lust te horen kregen, merkten we op dat de band ook muzikaal richting Killing Joke was opgegaan. Het was toen nog af te wachten hoe de rest van de plaat zou klinken.

© Northern Gloom

In openingnummer Around The Face krijgen we een eerder grungy geluid te horen dat de richting van Soundgarden en Pearl Jam uitgaat. Vreemd genoeg is dat het enige nummer van het album dat wat naar grunge ruikt. De andere songs zouden van de hand van Killing Joke kunnen in de jaren ’80. Stipe heeft duidelijk veel naar Killing Joke-gitarist Kevin Walkers gitaarspel geluisterd zodat op deze nieuwe plaat de riffs echt wel zo zouden weggevlucht kunnen zijn uit één of andere Killing Joke-plaat.

We kunnen moeilijk zeggen dat Here It Is origineel klinkt. We worden ondergedompeld in de eighties van Killing Joke. Op elk gebied probeert Northern Gloom deze postpunklegende te kopiëren en ja dat levert een toffe plaat op zonder een eigen gezicht en eigen geluid.

BANDCAMPINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More