Home Singles SLEAFORD MODS ft. FLORENCE SHAW – Force 10 from Navarone (Rough Trade/Konkurrent)

SLEAFORD MODS ft. FLORENCE SHAW – Force 10 from Navarone (Rough Trade/Konkurrent)

by Hans Verhoeven

De titel komt natuurlijk van een andere titel, die van een oorlogsfilm uit de Britse jaren zeventig en van een roman van Alistair MacLean waarop die film gebaseerd was en iemand (even ademhalen) nog iets?

Ze voeren nog steeds oorlog, Sleaford Mods. Vanuit hun Nottingham, vanuit hun nergens van nergens al blijven ze zoeken naar dwaallichten in het donker van hun stad en de rauwheid daarvan.

Zoekt en dwaalt mee: Florence Shaw, zangeres van Dry Cleaning, en we konden enkel hopen dat zij – the feminine touch – de scherpe kanten van al dat hoekige van hen zou afveilen maar nee hoor: dit is nog steeds hard; tegen de schenen, seconden tikken ongenadig weg maar worden gemeten door hun metronoom en daarover spuwt Jason Williamson zijn ziel en gal uit. Het gaat over ene Jason en dit is dus hun Making Plans For Nigel (XTC, voor wie daar nu echt nog nooit van gehoord heeft) en ja, dit klinkt zachter dan al wat ze voordien lieten klinken.

Het klinkt vooral goed en het zal nog beter klinken als het staat te blinken op UK Grim want dat is de lp en die komt uit op 10 maart als we weer een beetje verder in de tijden zijn gevorderd. Nu weer even ademhalen.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More