Home Singles BAKER-MILLER NOIR – Ashes

BAKER-MILLER NOIR – Ashes

by Bart Verlent

Agnes Loonstra, Bart van Gemert en Freek Rijna spelen al jaren samen in diverse bands en projecten. In 2022 richtten ze Baker-Miller Noir op. Voor dit nieuw project lieten ze zich inspireren door psychedelische muziek van de jaren zestig en zeventig en maken ze, met dromerige soundscapes en experimentele grooves, songs over ouder worden in een wereld die constant in verandering is.

© Miller-Baker Noir

Afgelopen zomer nam het trio hun debuutep op in de Ruisendaal Studios samen met Roy van Rosendaal (Figgy, Judy Blank). De nummers uit dat album worden dit jaar als single uitgebracht en Ashes is het eerste voorproefje. Loonstra en co schreven het in een huisje in het bos. Dat gevoel van isolatie hebben ze trachten weer te geven in het nummer. Ashes gaat over afscheid nemen van het verleden en opnieuw beginnen. Over loslaten wat verloren is gegaan en toch de moed vinden om groot te dromen en te bouwen aan iets nieuws.

Het nummer is mooi gebouwd op een dromerige gitaar die prachtig combineert met de kristalheldere stem van Agnes. Ook als de drum invalt blijft het zweverige gevoel hangen. We krijgen een knap en indrukwekkend geheel.

Hou dit Nederlandse trio maar goed in het oog, ze kunnen wel eens heel groot worden.

Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More