Home Singles SKY IS ALRIGHT – Indigo Moon (Somewhercold Records)

SKY IS ALRIGHT – Indigo Moon (Somewhercold Records)

by Bart Verlent

Gitarist en zanger Rishi Neal Arora maakte vroeger deel uit van de Californische post-rockband Signal Hill maar woont nu al een paar jaar in Londen en komt daar als grafisch ontwerper aan de bak. Af en toe maakt hij nog eens wat nummers die hij dan uitbrengt onder verschillende namen. Zo verscheen in 2019 de debuutep van Wesayyes, een project dat Arora opstartte met Taylor Hunt. Het bleef bij die ene ep. Deze keer trok de muzikant terug naar Amerika om zijn nieuwe nummers in te blikken met drummer Chris Gregory van de mathrock/ punkband The Littlest Viking.

© Sky Is Alright

Gedurende twee jaar wisselden Gregory en Arora via email demo’s uit die ze vorig jaar deftig opnamen in een studio in Los Angeles. Het resultaat is een volledig album die verschijnt op 25 juni onder de bandnaam Sky Is Alright. Muzikaal is het duo beïnvloed door The Smashing Pumpkins, Slowdive, Mineral, American Analog Set en componist Erik Satie.

Op Indigo Moon horen we inderdaad wat shoegaze elementen à la Slowdive maar de voornaamste inspiratie komt toch van The Smashing Pumpkins. Sterker nog, de single klinkt alsof ze geschreven had kunnen zijn door Billy Corgan. Alleen zingt Arora op een mindere irritante manier dan Corgan, hij fluistert zijn tekst bijna.

Of deze Sky Is Alright ook een éénmalig project zal blijven, moet de toekomst uitwijzen. Met deze single hebben ze ons wel benieuwd gemaakt naar hun debuutalbum.

BANDCAMPFACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More