Home Singles FLOAT FALL – Hear You (P.I.A.S.)

FLOAT FALL – Hear You (P.I.A.S.)

by Bart Verlent

We hadden niet verwacht dat er nog nieuw werk van Float Fall zou verschijnen. Het Brusselse duo rond Rozanne Descheemaeker en Ruben Lefever debuteerde met de single Someday in 2013. Pas vijf jaar later zag de tweede single Hard Time Loving You het licht. De twee trokken in de tussentijd naar Los Angeles, werkten daar met producer Joey Waronker (R.E.M., Beck, Atoms For Peace) en kwamen terug zonder plaat. Maar nu, na zoveel valse starts, omwegen en omzwervingen, kondigt het duo hun debuutalbum Float Fall aan dat op 24 september verschijnt.

© Float Fall

Hear You is het eerst voorproefje van het album en gaat over de levenscyclus van een relatie. Over geven en nemen, woekeren en uitdoven en over hoe je in een relatie staat als individu en als koppel. Rozanne en Ruben brengen, met knisperende beats en warme synths, een song waarin melancholie de overheersende gemoedstoestand is.

Net zoals de vorige Float Fall-songs, heeft de nieuwe single een hoog The XX-gehalte. We horen dezelfde sombere sfeer in Hear You zoals we die kennen van bij The XX. Ook gebruikt dit duo vrij eenvoudige beats en ingetogen arrangementen zoals Jamie XX en co. Het maakt Hear You evenwel zeker geen slechte song, absoluut niet zelfs. We horen een Float Fall op zijn best. Lefever en Descheemaekers stemmen zijn gemaakt om samen te klinken.

Als de coronamaatregelen het toelaten, stelt Float Fall hun debuut op 30 september voor in de Brusselse Ancienne Belgique.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More