Home nieuws Baroeg bestaat 40 jaar!

Baroeg bestaat 40 jaar!

by Nel Mertens

Rotterdam heeft zo’n heel bijzonder muzikale plek waar ook wij Belgen af en toe graag uithangen. Poppodium Baroeg viert op 6 mei 2021 zijn veertigste verjaardag en dat laten onze noorderburen niet zomaar passeren.

Er verschijnt een boek over de historiek van Baroeg, waarin je kan lezen over de oprichting ervan als jongerencentrum in de jaren 80, het moment dat het een poppodium werd tot nu. Zo speelden in de jaren 80 bands als De Dijk, Toontje Lager, The Nits, Frank Boeijen Groep, De Div en The Scene in Baroeg. Naarmate de jaren vorderden, ging het podium zich meer en meer focussen op harde, alternatieve muziek.
Het boek kan je bestellen via de website.

Daarnaast werd Baroeg ook verkozen tot Echt Rotterdams Erfgoed. Dat is een initiatief van Museum Rotterdam dat erkenning geeft aan personen en activiteiten die het hedendaagse Rotterdam kenmerken. Baroeg treedt hiermee in de voetsporen van podia als Vereniging Poortgebouw, Grounds, Theater Zuidplein en Eendracht Festival.

Verder is er een samenwerking opgezet met de Rotterdamse schoenenwinkel Mascolori en kunstcollectief Monkidoe dat zorgde voor de kenmerkende graffiti op de Baroeg-muren. Deze zomer releaset Baroeg met deze partijen een exclusieve schoenenlijn.
In samenwerking met galerie/ erfgoedlab DIG IT UP wordt tevens een tentoonstelling opgezet over 40 jaar Baroeg.

Jammer genoeg laten coronatijden nog niet toe om het 40-jarig bestaan in mei groots en live te vieren, maar Baroeg zendt in de week van het jubileum wel een aantal speciale livestreams uit.
Op donderdag 6 mei is er een online bingo over 40 jaar Baroeg, vrijdag 7 mei draaien directeur en programmator Leon en initiatiefnemer van het boek Leo een dj-set bestaande uit bands die de eerste 20 jaar in Baroeg hebben gespeeld. Zaterdag 8 mei is er een bomvolle dag met verschillende dj-duo’s die diverse stijlen draaien. Deze duo’s bestaan o.a. uit vrijwilligers, muzikanten en ambassadeurs. Tot slot is er op zondag 9 mei een Baroeg quiz waar prijzen te winnen zijn.

Al deze evenementen zijn gratis te volgen via Twitch TV. Meer informatie op de website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More