Home Singles SKUUND – Social Animal (Shore Dive Records)

SKUUND – Social Animal (Shore Dive Records)

by Bart Verlent

Sinds 2003 maakt het Poolse Skuund een eigenzinnige mix van postpunk, shoegaze en noise. In 2006 bracht de band hun debuutep uit, het jaar daarna verscheen de tweede ep waarna de band een lange break nam tot 2019. In 2020 brachten ze dan eindelijk hun debuutplaat Nieoczekiwani uit. Twee jaar later hebben ze de opvolger Social Animal klaar. Die verscheen in mei op het Engelse Shore Dive Records. Het is de eerste Engelstalige plaat van de Poolse band die ze opnamen met de Londense singer-songwriter Martin Howard.

© Skuund

Ook al zijn alle fysieke exemplaren van de nieuwe plaat al volledig uitverkocht, toch krijgen we nog een single als teaser. Het titelnummer is een mix van postrock en postpunk met af en toe een klein shoegaze randje. De donkere stem van Howard heeft wel iets van Ian Curtis en Simon Huw Jones (And Also The Trees) en ze past perfect bij deze duistere track.

Of de samenwerking een éénmalig feit blijft weten we helaas niet. Howard heeft de band namelijk nooit echt ontmoet, hij zong de songs thuis in tijdens de corona lockdown maanden. Maar dat is er niet aan te horen. De zang en de muziek vormen één prachtig geheel.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More