Home Singles ILSE DELANGE – Willing (Universal)

ILSE DELANGE – Willing (Universal)

by Hans Verhoeven

Tja, wat heeft ze nog niet gewonnen? Het Songfestival, dat niet, (tweede) maar wel tien Edisons (de hoogste Nederlandse muziekprijs). In haar kleine kamertje hangen achttien platina platen. Ter vergelijking: ga eens naar jouw kleine kamertje en bemerk dat er enkel wc-papier hangt en er hopelijk een bus luchtverfrisser staat.

Om maar te zeggen dat Ilse DeLange iets kan. Ze bracht country naar de Nederlanden maar heeft altijd de snik van Loretta Lynn, de dodelijke emotie van Patsy Cline, de humor van Dolly Parton gemist.

Geen verwijt hoor; we zouden namelijk niet durven.

En hier is dus Willing, een single, en die klinkt plat als haar geboorteland, Nederland, onder golven bedolven land. Nee, we gaan niet gemeen zijn. Het is geen slechte single maar het klinkt weer zo braaf, zo schaapachtig (wonen er schapen in Nederland?) en zo Amerikaans.

Via Phishing hebben we hier haar bankafschriften eens bekeken en, nadat we weer bij bewustzijn waren, besloten dat het haar geen hol kan schelen wat wij – ‘very humble’ – van haar nieuwe single vinden. En daarbij, ze tourt doorheen Duitsland om die Duitsers hun ‘Wiedergutmachung’ voor eens en altijd niet te vergeven.

Goeie song, maar een drone die kogels afschiet die niemand écht raken.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More