Home Belgisch SKUMIC – Hippie (prod. Point.blank)

SKUMIC – Hippie (prod. Point.blank)

by Bjorge Meulemeester

Als je al gehoord hebt van Skumic dan hoeven we je niet meer uit te leggen hoe guur, politiek incorrect, grauw en hard zijn muziek is. Indien je er nog niet van gehoord hebt, dan ben je waarschijnlijk geen West-Vlaming. Zeggen dat Skumic niet bang is om een punt te maken is zoals zeggen dat vogels geen hoogtevrees hebben. Zijn teksten nemen geen blad voor de mond, maar spuwen gal. Zijn videoclips zijn allesbehalve subtiel en zijn gevuld met alcohol, braken op Vlaams Belang campagneposters en het verbranden van de Israëlische vlag.

“Een stoer mannetje zeg”, zou je kunnen denken, maar ook wel eerlijk. In Kin Op (prod. Danger) neemt hij hetzelfde blad weg van voor zijn mond om te rappen over zijn eigen problemen met drugs- en alcoholgebruik, de onbestaande band met zijn materialistische vader en de kanker van zijn moeder. En dat op een even eerlijke manier. Rechtdoor, geen omwegen en geen beeldspraak. Dat is Skumic.

Hoewel hij niet heeft stilgezeten, is het al even geleden dat hij nog eens een hit maakte. Puber (prod. Point.blank), Kind Op (prod. Danger) en Project Ravy (prod. Shadow Crooks), zijn zijn meest bekende nummers, maar allen zo’n goeie 4 jaar oud. De tijd van skankmuziek, rauwe drum & bass en bass beats mag dan misschien wel uitgewaaid zijn in mainstream muziek, dat houdt Skumic niet tegen om gewoon te blijven doen wat hij al jaren doet.

Hippie (prod. Point.blank) is exact wat je kan verwachten van Skumic. De sound is geen haar veranderd dankzij de vingerafdruk van producer Point.blank. De rest is ook niet veranderd eigenlijk. De tekst verwoordt, zoals altijd, zijn mening en er komt geen verbloeming aan te pas. Skumic heeft de pest aan extreem-rechts stemmers, hypocrisie, egoïsme, vleeseters en haat. Als je hem daarom een hippie noemt, dan zij het maar zo.

De videoclip is terug een samenraapsel van edgy gedoe: lsd nemen tussen mannen in quarantainepakken, drugs dealen met een kind van zeven, pissen op een terrasbezoeker en een erectie krijgen in een busstop naast een bejaarde dame. Het hoort er allemaal bij.

Zo koppig als hij zijn mening verkondigt, zo loyaal blijft hij aan zichzelf. Hippie doet niks vernieuwend, en dat zouden we ook niet willen. Alles wat niet dit is, is ook niet Skumic.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More