Home ReviewsAlbum Reviews USE KNIFE – Tropentarn ep (Wool-E Discs)

USE KNIFE – Tropentarn ep (Wool-E Discs)

by Patsker Omaer Beguin

We keken al een tijdje uit naar de debuut-ep van dit Gentse duo. Een dik jaar geleden verscheen hun eerste single For Helvede die een mengeling van experimentele popmuziek met een vleugje post new beat liet horen. Er werd eigenlijk (te)weinig aandacht aan dit nummer besteed. Use Knife is een nieuw project rond Stef Heeren en Kwinten Mordijck. Hun gedeelde liefde voor analoge synthesizers ligt aan de start van deze samenwerking. Beide heren zijn ook actief bij de neofolkband Kiss The Anus Of A Black Cat.

Hun tweede single Tropentarn werd net voor hun gelijknamige debuut uitgebracht. De invloeden van eighties synthpop druipen van dit nummer. Stef Heeren croont als een bode over vrijdenkende en alledaagse levensvisies ondersteund door animerende en pulserende melodieën die een lekker duister kantje hebben. De track Tropentarn is op deze ep meer uitgesponnen dan de single en deint dus ook een stuk langer uit.

Al een tijdje zaten we gespannen te wachten op deze ep die toch wel teleurstelt met maar drie nummers waarvan er al twee vroeger het licht zagen. De stijl van de track Nigh Time ligt ergens tussen de twee singles, het is trager van opbouw en heeft een nogal hoog Soft Cell gehalte. Use Knife weet goed waar het mee bezig is en kan hopelijk de stijl en aanpak van de twee singles nog wat uitgebreider uitwerken tot een volwaardige en spannende release. Een dubbeltje op zijn kant met de rem erop.

https://useknife.bandcamp.com/

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More