Home Singles SJ HOFFMAN X CLAIRVAL – Where The Streets Have No Name

SJ HOFFMAN X CLAIRVAL – Where The Streets Have No Name

by Bart Verlent

Steven Borgerhoff alias SJ Hoffman en Sam Pieter Janssens (Clairval, And Then Came Fall en Driftwood) zorgden voor magie op het album Waves Holding Time van SJ Hoffman, waarvoor Janssens instond voor de productie. Tijdens die samenwerking ontdekten de twee hun gezamenlijke liefde voor ambient-muziek. Algauw werkte het duo terug samen aan het album Sweet Seclusion dat begin dit jaar het licht zag. Op die plaat laten Steven en Sam Pieter hun liefde voor het genre volledig vrij, wat resulteert in een wondermooi, voornamelijk instrumentale album.

© SJ Hoffman x Clairval

Op Sweet Seclusion staat ook een nieuwe bewerking van de dance single Sky And Sand van Paul Kalbrenner. Volgens ons is de versie van Borgerhoff en Janssens (met And Then Came Fall zangeres Annelies Tanghe) veel knapper en intenser dan het origineel. Nu brengt het duo, samen met Tanghe, terug een nieuwe bewerking van één van hun favoriete tracks. Deze keer is het een cover van Where The Streets Have No Name van U2. Het is trouwens niet toevallig dat het nummer op 10 mei verschijnt want het is de verjaardag van de man die het nummer schreef: Bono.

Verwacht geen stevige drums of scheurende gitaren zoals in het origineel, maar een mooi ingetogen versie. SJ Hoffmans neemt met zijn warme baritonstem de strofes voor zijn rekening, Annelies Tanghe zingt het refrein in met haar kristalheldere stem. Sam Pieter Janssens maakte er een ambient-versie van met brede soundscapes en subtiele drums.

Brian Eno, de godfather van ambient-muziek, heeft het origineel geproduced, die zou zeker opgetogen zijn over deze nieuwe versie. Ook wij zijn aangenaam verrast van de SJ Hoffman x Clairval versie, het bombastische van het nummer heeft plaats gemaakt voor subtiliteit. Het is Steven Borgerhoff, Sam Pieter Janssens en Annelies Tanghe weer gelukt voor iets magisch neer te zetten.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More