Home Belgisch LUDO – Achter Het Gordijn (Vlasi Records)

LUDO – Achter Het Gordijn (Vlasi Records)

by Geert Mertens

Achter Het Gordijn is de nieuwste single van Ludo. De band bestaat al sinds Noordkaap er in 2000 mee ophield maar was zelf ook geen lang leven beschoren. In 2005 werd een laatste single op de mensheid losgelaten. 

Tot muziek- en tekstschrijver Frank Duysters in 2016 besliste om de groep nieuw leven in te blazen. De gitarist verzamelde ervaren muzikanten. Eén van hen is zanger Björn Rotthier die televisiekijkers vast kennen. Hij was meermaals pre-finalist van The Voice. De bas wordt geplukt door Dominique Deckmyn, de drums aangeslagen door Kurt Hellemans.

Achter Het Gordijn begint heel eighties. Gitaarwerk dat doet denken aan Joy Division en de vroege U2. Het nummer barst los met een strakke uptempo beat. Ideaal voor fans van De Kreuners en De Mens die op concerten in hun moedertaal willen aangesproken worden.

De zangmelodie doet spontaan even denken aan Dit Is Mijn Huis van De Mens. Niet vernieuwend in ons taalgebied maar Ludo brengt wel aanstekelijke en degelijke nummers. En volgens de bio beschikt de groep over een ijzersterke live-reputatie waarbij ze strak in het zwarte pak gehuld gaan. Dat hebben ze trouwens afgekeken van The Hives, geven ze toe.

Voor de naamfetisjisten: Ludo is niet genoemd naar de mannennaam maar wel naar het Latijnse woord voor “ik speel”.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More