Home Singles SISTER MAY – The Floater (Lay Bare Recordings)

SISTER MAY – The Floater (Lay Bare Recordings)

by Bart Verlent

Sister May werkt niet samen met een boekingskantoor maar regelt alles zelf. Ze laten hun unieke songs voor zichzelf spreken en zo hebben ze in hun vijfjarig bestaan 130 keer in binnen- en buitenland op het podium gestaan, een platendeal met het Nederlandse Lay Bay Recordings binnengehaald en was Matt McJunkins (A Perfect Circle, Puscifer) onmiddellijk geïnteresseerd om de preproductie te doen van hun debuutplaat Undecided Behaviour die op 29 september het licht zal zien.

© Sister May

The Floater is de laatste single van het album maar ook het openingsnummer van de plaat. Volgens de band is het het beste nummer van de plaat en zijn ze er dan ook enorm trots op. Het nummer gaat over zingeving. Over het gebrek eraan, of een nood aan zingeving. Hoop koesteren om het licht te zien, verlangend naar sturing en verlichting. Op zoek naar het pad, het juiste pad in de duisternis.

In de intro hangt een mysterieuze spanning. Eens de soundscapes invallen, krijgen we een industrial Nine Inch Nails-sfeertje. In het refrein wordt alles opengetrokken en blijft de mysterieuze sfeer hangen in een meer gedreven vibe die subtiel wordt aangevuld. Er kroop veel werk in deze topsong en dat hoor je. Na elke break, strofe of refrein wordt er een onverwachte weg ingeslagen die de song zo verrassend en uniek maakt.

Sister May levert met The Floater een meesterwerk af waar verschillende invloeden in samenkomen om zo iets intens en origineels op te bouwen. Het is meer dan vier minuten kippenvel en genieten van alles wat deze kerels in elkaar hebben gestoken.

Op 29 september stelt Sister May Undecided Behaviour voor in De Kreun in Kortrijk met Lector in het voorprogramma.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More