Home Singles SISTER MAY – Sworn

SISTER MAY – Sworn

by Bart Verlent

De mannen van Sister May maken al sinds 2017 stevige industriële progressieve rock en pas dit jaar verschijnt hun debuutplaat. Door de jaren heen hebben Bert Goethals, Wannes Desramault, Carl Vangheluwe, Pieter Desmet en Stefaan Degryse aan hun sound gewerkt en veel opgetreden. Anno 2023 staat de band er dan ook met veel overtuiging en een eigen geluid. Matt McJunkins (A Perfect Circle, Puscifer) deed de preproductie van de plaat, we kunnen er dus vanuit gaan dat de band uit Roeselare ook in het buitenland wilt doorbreken.

© Trees Rommelaere

Op 29 september stelt Sister May de plaat voor in De Kreun in Kortrijk, hoog tijd voor nog een voorproefje. Sworn is een maatschappijkritisch nummer met “punky” teksten. In deze stevige song vraagt de band zich af wat er allemaal aan het gebeuren is. Of we niet opnieuw dezelfde fouten maken en we echt niks geleerd hebben uit het verleden.

De intro van de nieuwe single valt alvast stevig met de deur in huis. Het schuurt, het knalt en dan ontploft het stevig. Daarna keert de rust terug en Goethals spuwt met veel gedrevenheid zijn gal. In het refrein zit opnieuw enorm veel energie. Toch is niet alleen pure power, er zit veel variatie in het nummer die alles nog indrukwekkender maakt.

Met Sworn zet Sister May de deur helemaal open zodat ze tot ver buiten de landgrenzen kunnen doorbreken. 2023 zou wel eens het jaar kunnen worden van Sister May.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More