Home Singles RAYMOND VAN HET GROENEWOUD – Stem en Schouders

RAYMOND VAN HET GROENEWOUD – Stem en Schouders

by Hans Verhoeven

Waarom doet hij het nog? Doet hij wat nog? Optreden, tiens, en platen maken. Omdat hij niet anders kan en bovenal ook niet anders wil. Al hadden we graag eens een verhalenbundel van hem gelezen: de man kan schrijven als volleerd chroniqueur over wat hij al zag en hoorde in de inmiddels 73 jaren van zijn leven.

En hij staat al sinds 1970 op podia. Kleine rondvraag hier: is dat lang? Antwoord: ja, dat is lang. Al gaat hij ook nog wel eens een studio in, zoals voor dit, Stem en Schouders, een single en (meteen maar verklappen) een goeie, wat dat betreft.

Raymond (laat hier in Vlaanderen die naam vallen en iedereen weet over wie je het hebt, al komt biljarter Ceulemans ook wel in de buurt, qua bekendheid) mikt hiermee op de zomer, op het festivalseizoen en dit is zomer, funky, prachtige tekst, een verwijzing naar zijn dode held Johan Cruyff erin, en straks weer eens op elke feest en partij die de Vlaamse zomer rijk is. Ga gewoon eens buiten, zoek iets met affiches en zijn naam staat erop.

Die van Raymond van het Groenewoud, simpel begonnen als jongen uit Schaarbeek maar qua Nederlandstalige rock de grootste die we hier ooit hadden.

Facebook – Instagram – Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More