Home Singles SIMON – Hart Van Steen

SIMON – Hart Van Steen

by Ann Cnockaert

Hoewel we Simon vooral kennen van de band Roedel, is hij ook solo heel sterk bezig. Vorig jaar bracht Simon nog de solo-ep Caravan Tapes uit.

Al een jaar werkt hij, samen met producer Antoine Plouvier, aan zijn debuutplaat. Hiermee slaan ze een heel andere weg in dan voorheen uitgebracht werk. Het project is een combinatie van rap en zang, en van intieme en catchy tracks.

Hart Van Steen (cover) (c) Darwin T. Cabrera

In de videoclip wordt Simon gevolgd die, samen met drie vrienden, een strandwandeling maakt tijdens een zonsondergang aan één van de verborgen parels van de Belgische kust. Nadat één van de jongens het gekke idee krijgt om in de ijskoude zee te lopen, moet iedereen wel volgen. In het eindbeeld blijft Simon echter alleen achter, waarmee geïnsinueerd wordt dat hij zich alle voorgaande momenten met vrienden slechts inbeeldde.

Hart Van Steen is een sorrybrief aan alle mensen waarvoor ik er niet was toen ik te druk bezig was met muziek”, aldus Simon.

Het hoge stemmetje in het begin van het nummer deed ons even schrikken, maar het past wel mooi bij het refrein en maakt het nummer ook breekbaar en echt. De tekst is pakkend en intiem terwijl de muziek je meeneemt in een aangename flow.

We zijn ervan overtuigd dat de mensen Simon zullen vergeven na deze track. Wat is er immers mooier dan gepassioneerd bezig zijn met muziek?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More