Home Singles ENDLINGR – Ponzi Pyramids (Consouling Sounds)

ENDLINGR – Ponzi Pyramids (Consouling Sounds)

by Fabris Lemant

Duistere, psychedelische stoner met wat postrockinvloeden, de combinatie werkt perfect om wakker te worden op een druilerige werkdag in januari. Nog voor de koffiemok halfleeg is, krijgen we echter de ene muzikale uppercut na de andere.  Door de speaker galmt Ponzi Pyramids de nieuwe single van het Gentse scaperock trio Endlingr, acht minuten lang zwevend tussen hemel en hel.

(c) Anton Coene

De band rond Jo de Geest  (John Ghost), bassiste Kris Auman (Ladakh) en Sylvester Vanborn (Wallace Vanborn) komt na meer dan 3 jaar eindelijk uit het stinkende repetitiekot om hun debuutplaat From the Molten Vaults op de wereld los te laten. Het debuut komt op 22 januari uit bij Consouling Sounds en lijkt, afgaande op single Ponzi Pyramids, het lange wachten meer dan waard te zijn. 

Zoals wel vaker bij Consouling Sounds is ook deze release – om het in keukentermen te zeggen – geen kant en klare maaltijd die je vlot even naar binnen speelt. De jazzinvloed (op speed) waarmee deze track afgekruid wordt verdient echter alle lof. De muziek van Endlingr is te omschrijven als duister, filmisch, ‘doorgecomponeerd’ met op riff en soundscape gebaseerde passages.  Endlingr haalt de trekker over maar dient het genadeschot niet toe, liever laten ze je badend in angstzweet, verweesd achter.

Debuuttrack Rauchblau werd vorig jaar in de muziekpers al heel positief onthaald en met Ponzi Pyramids leveren ze nieuw bewijsmateriaal dat instrumentaal ook spannend kan zijn. 

Aangevuld met het visuele aspect moet deze wall of sound live garant staan voor een spannende muzikale trip. Voorlopig doen we het met de plaat, die eraan komt op 22 januari via Consouling Sounds.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More